Koivu Value Flow Cloud© Kampanjasuunnittelu-käytössä Pohjois-Amerikkalaisessa kauppaketjussa

Tunnetun muotibrändin satojen myymälöiden kampanjasuunnittelu suoritetaan Koivu Value Flow Cloud järjestelmän avulla. Aikaisemmin kauppaketju suunnitteli kampanjat pelkällä Microsoft Excelillä. Tämä aiheutti moninaisia haasteita, mukaan lukien hinnoitteluvirheitä.

Niin sanottu Amazon-vaikutus on muuttanut vähittäiskaupan kilpailuasetelmaa monessa maassa lähivuosina merkittävästi. Amazonin ja muidenkin verkkokauppojen kyky muuttaa hintoja nopeasti on vaikuttanut kaikkiin markkinoilla oleviin. Kivijalkakaupat kokevat sen haasteena, koska käyttävät yleensä hyvinkin perinteisiä tietojärjestelmiä hinnoitteluun ja tarjousten suunnitteluun. Nämä järjestelmät eivät vastaa nykypäivän vaatimuksia erilaisista hinnoittelumalleista ja yleisestä ketteryydestä.

Tämä useasti johtaa siihen, että henkilökohtaisilla työkaluilla kuten Excelillä luodaan järjestelmien ulkopuolinen prosessi. Vaikkakin prosessi voi olla toimiva, se aiheuttaa viiveitä, virheitä ja on henkilöön sidottu. Jos oikea henkilö on vaikkapa sairaana saattaa prosessi pysähtyä kokonaisuudessaan. 

Koivun ratkaisu muuttaa prosessin digitalisoiduksi, automatisoi työnkulun ja eliminoi inhimilliset virheet tiedon uudelleen syötöstä. Kampanjasuunnittelussa ei enää tarvitse käsin syöttää jo hyväksyttyjä alennuksia järjestelmästä toiseen, vaan järjestelmä siirtää tiedot automaattisesti suoraan Excelistä. Myöskään perinteisen yritysjärjestelmän kankeahkot käyttöliittymät eivät hidasta hintojen nopeaa muuttamista. 

Koivu Value Flow Cloud myös huolehtii tiedon jäljitettävyydestä ja muutoshistoriasta riveittäin. Käyttäjien toimenpiteet ovat rajoitettu käyttäjärooleilla ja siitä huolimatta Exceliä voidaan käyttää tehokkaana välineenä tiedon luontiin, keräämiseen, katselmointiin ja hyväksymiseen.

Projekti toteutettiin yhdessä Koivu Solutionin partnerin kanssa Pohjois-Amerikassa nopealla aikataululla vuoden 2019 alkupuolella. Konfigurointi, integroinnit ja käyttöönotto kestivät kokonaisuudessaan kolme kuukautta. Käyttäjäpalaute on ollut ylistävää - voimme sanoa, että ensimmäisen kerran on kehitetty yritysjärjestelmä, joka ilahduttaa käyttäjiä.